Maria Mattsson Mähl

Välfärdsentreprenören

Det finns för få kvinnliga entreprenörer. De flesta startar företag där de har erfarenhet. Därför är det viktigt att sprida kunskap om företagande i välfärdssektorn. Det här är mitt bidrag:

Arbetslösas behov i fokus nu tack!

Häromdagen gjorde Elisabeth Svantesson (M) ett utspel kring Arbetsförmedlingens framtid och igår slöt Alliansen upp. Det finns nu en majoritet i riksdagen för att förändra AF, vilket förstås är svårt för en arbetsmarknadsnörd som jag att låta bli att kommentera.

AlphaCE startade för 5 år sedan. Vårt första uppdrag var det hårt kritiserade uppdraget Etableringslots och vår ambition var att göra rätt. Det skulle åtminstone finnas EN aktör som skulle göra precis det som politikerna avsåg - dvs fokusera på att hitta jobb åt den nyanlände. Kraven på vem som kunde få vara etableringslots var obefintliga och det fanns så många aktörer att det var omöjligt för AF att göra kontroller. Mutor, pengatvätt och låtsasjobb som resulterade i bonusersättningar åt leverantören var vanligt förekommande.

Allt det negativa som skedde inom ramen för Etableringslots-avtalet hade vi i branschen varnat för. Jag minns bl.a ett möte 2009 hos Almega då jag som representant för Lernia träffade politiker som ville jobba fram ett lots-upplägg inspirerat från en modell i Kanada. Jag var fullkomligt vansinnig över politikernas naiva tilltro till att "marknaden" skulle lösa problemet och att en bra jobb-bonus till leverantörerna skulle lösa kvalitetskontrollerna. Jag var mycket tydlig i min feedback och tyvärr fick jag rätt i allt som jag förespeglade kunde hända...

AlphaCE har forfarande en hög ambition att göra rätt. Vi vill att skattebetalarna ska få bästa möjliga effekt för sina pengar och vi kämpar varje dag för att arbetssökande ska få jobb. Vår vision är "alla har en plats på arbetsmarknaden" och vi är framgångsrika. Enligt AF:s egen rating har vi bästa möjliga betyg på flest orter, vi är bäst av samtliga leverantörer. Jag är otroligt stolt över det fina arbete som mina kollegor gör varje dag.

Låt mig ta några exempel:

  • Varje vecka hjälper vi 30-40 arbetssökande ut i jobb.
  • I våra uppdrag som har till syfte att leda till jobb hjälper vi över 70%.
  • Kostnaden för Arbetsförmedlingen är 19.528 kr per jobb

AlphaCE hade en omsättning på 228 msk förra året och av detta betalade vi 102,3 msk i skatt. Mao är kostnaden per jobb inte helt sann, vi betalar tillbaka nästan 50% av den ersättning som vi får till samhället. En insats på 19.528 kr är således en klok investering eftersom aternativkostnaden ofta är 7-9 år i försörjningsstöd.

Vår framgång är inte en slump. Vi har en personaltäthet på 9,3 arbetssökande per medarbetare, vilket kan jämföras med att en handläggare på AF kan ha upp till 200 arbetssökande att hantera. Vi har en säljorganisation som fokuserar på arbetsgivarnas behov och ett nära samarbete med alla offenliga aktörer som jobbar med arbetsökande (t.ex. FK, AF och kommunerna). Bäst jobb-resultat har vi på orter där vi har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen får ofta onödigt mycket kritik. Det finns gott om kloka personer och goda initiativ i myndigheten, men de är en svårnavigerad koloss som behöver hjälp att renodla sitt uppdrag. Därför är det bra att det nu finns en utredning.

Jag vill dock passa på att lyfta ett varningens finger. Låt nu inte oss aktörer i branschen bli ett slagträ i den politiska debatten. Vi är många - både privata och offentliga aktörer - som vill samma sak. Vi vill hjälpa arbetssökande ut i jobb och just nu har vi världen chans att göra kanonbra resultat. Det råder högkonjunktur.

Så här kommer en önskan till alla partier i Sveriges riksdag - sätt de arbetssökande och deras behov av hjälp före politiskt käbbel. Sveriges arbetsgivare och arbetssökande förtjänar det.

Från idé till verklighet

Idag hade vi upptakt inför lördagens TV-inspelning av Företagsänglarna. Sponsorer och partners samlades hos Handelskammaren för att få instruktioner av den proffsiga producenten Annette Stavenow Eriksson.

 

Någon timme senare var det dags att träffa Swedish Tonic. Swedish Tonic var en affärsidé som lyckades få investerare för ett år sedan. Tre glada studenter som ordnat coola smakprover till oss änglar var en av 53 affärsidéer som anmälde sig till tävlingen. Då var det ett embryo till en verksamhet. Idag finns det ett starkt varumärke och ett företag som har försäljning och export på gång till länder som England, Danmark och Spanien... Det är starkt jobbat på ett år. I synnerhet eftersom killarna forfarande pluggar.

Jag frågade Viktor Eriksson, en av grundarna, vad som han var roligast med deltagande förra året och fick svaret

"Det var helt otroligt att någon trodde på vår idé och vågade satsa pengar. Känslan av att någon trodde på oss gav en enorm kick."

Här ser ni vd Gustaf Ytander förbereda sig inför styrelsemötet. Bakom honom på väggen finns en stor bildskärm där man skymtar den ppt som han strax ska gå igenom.

Från idé till verkligen på ett år. Visst är det häftigt med entreprenörskap?

 

 

 

 

Slutklämmen på S-kongressen

Göteborg Vad är det som gör att jag väljer att missa min sons 13-årsdag för att vara utställare? Hur kommer det sig att jag spenderat fem dygn med människor som argt och engagerat argumenterat emot privata aktörer i välfärden? Det är några av de frågor som jag har haft anledning att fundera över de senaste dygnen...

Jag har inget bra svar, men jag tror att det bottnar i en övertygelse om att vi egentligen vill samma sak. Politiker använder orden och de offentliga systemen för att åstadkomma förändring. Jag, som har varit företagare i 20 år, bygger bolag som praktiskt försöker lösa samma problem. Jag är övertygad om att vi behöver både och. Just därför är det så viktigt att vara på plats, även om jag kännt mig som en katt bland hermeliner vid ett flertal tillfällen.

Att diskutera samhällsproblem med politiskt intresserade personer är roligt. Vi dessutom har haft gott om genuint intresserade kommunalråd som bett om infomration och konkreta tips till sin kommun. Ett kommunalråd i en av Sveriges största städer kom rusande in i vår monter och sa med emfas:

"Er har jag läst om! Ni gör ett fantastiskt arbete. Jag följer er på Facebook och ni är otroliga. Varför finns ni inte hos oss?"

Sånt värmer. Det kommunalrådet ser och förstår det engagemang som AlphaCE har.

Det fanns flera liknande kommentarer som jag nu tar med mig hem som små souvernirer från S-kongerssen. Dem ska jag vårda ömt och plocka fram vid behov. Men först ska jag ta en rejäl tupplur, fira lite påsk samt förstås umgås med födelsedagsbarnen som längtar efter sina födelsedagspresenter.

Strax dags att kliva på planet till Arlanda...

 

 

 

Samtal med makten

Göteborg Idag är det min tredje dag på S-kongressen och nu har kongressen kommit in på sakfrågor.

Vi har haft konstruktiva samtal med både ministrar och andra ledande politiker. Raimo Pärssinen, ordförande i arbetsmarknadsutskottet, var en av dem som letade sig fram till vår monter. Jag har träffat honom tidigare och han känner väl till vår verksamhet, men det var roligt att få presentera mina kollegor.

En minister som vi hittade i minglet var näringsminister Mikael Damberg. Han lyssnade intresserat till varför AlphaCE är så effektiva och ställde följdfrågor. Han tycktes vara stolt över Tillväxtverkets projektpengar och vi berättade förstås att vi var en av dem som fått tilldelning.

Jag vet inte om politikerna har någon nytta av våra praktiska erfarenheter från arbetsmarknadens utmaningar, men jag tror och hoppas att vår närvaro här ger dem konkreta exempel från olika orter i landet. Vi kan berömma vissa kommuner som gör bra saker och vi kan tipsa mindre effektiva kommuner vad de borde göra för att bli bättre.

Idag fanns också en stor artikel i Dagens industri om AF:s låga förtroende. Det är förstås också ett samtalsämne här på kongressen, men jag tycker att det är orättvist att kritisera dem eller jämföra dem med oss. Deras uppdrag är komplext och de förväntas möta snabba förändringar på arbetsmarknaden. Det är inte lätt att vara snabbrörlig när man är en organisation med över 14.000 anställda.

 

Här är bilderna från mässan....

 

Statsministern och polisen

Idag anslöt statsminister Stefan Löfvén till Socialdemokraternas kongress. De 350 ombudsmännen har idag valt partiledare. Det fanns endast en kandidat föreslagen så resultatet var föga förvånande.

Stefan Löfvén höll ett varmt tal som förmodligen de flesta kunde relatera till. Journalister och ledarskribenter på plats här i Göteborg var rätt snabba med att såga hans retorik, men partikamraterna tyckte det var ett av hans bästa. Talet innehöll empati, kämpaglöd och en tydlig uppmaning att "vi måste alla vara med och bidra".

"Vi ska revolutionera etableringen av nyanlända" sa Stefan Löfvén i sitt tal.

Eftersom AlphaCE är effektivast av AF:s leverantörer på att hjälpa arbetssökande till jobb hoppas vi förstås att vi får vara med. För 19.528 kr ordnar vi jobb åt en nyanländ alternativkostnaden är kanske 7-9 år i försörjningsstöd.

På eftermiddagen kom statsministern bort till oss i utställarhallen för att hälsa på vår montergranne polisen. I normala fall hade jag nog haffat honom för att berätta om AlphaCE:s verksamhet. Nu kändes det mer respektfullt att låta journalister och fotografer få fokusera på helgens stora hjältar. Stämningen på kongressen är starkt präglad av det som hände i fredags.

Här är bildbeviset på när Stefan Löfvén besökte våra grannar...

 

 

 

 

S-kongressens hermelin

Göteborg Idag anlände jag Svenska mässan för att delta på Socialdemokraternas kongress. Det lär bli fem intensiva och intressanta dagar... En riksdagspolitiker uttryckte nyligen:

- Vi måste våga sticka ut på kongressen. Vi måste ta distans till regeringens politik och visa vad som är viktigt för en socialdemokrat.

Redan på planet hittade jag Evin Cetin, en driven ombudsman från Dalarna. Vi kom snabb in på frågor som integration och vinster i välfärden. Jag har faktiskt inga problem att diskutera varken det ena eller det andra. Jag känner mig trygg i min egen erfarenhetsbank och är dessutom uppvuxen inom socialdemokratin. Jag känner igen både argumentation och engagemang.

När det var dags att registrera mig hittade jag Ilmar Reepalu, Malmös starka fd kommunalråd som varit ansvarig för utredningen kring vinster i välfärden. Han frågade mig om jag var orolig inför kongressens beslut. Mitt svar kom lika självklart som självsäkert:

- Vårt samhälle behöver sådana som mig mer än vad jag behöver vinst.

Men frågan är vem som hade gett mig vingar i mitt entreprenörskap om det inte hade funnits andra entreprenörer som hade haft den ekonomiska kapaciteten att hjälpa mig och dessutom såg potentialen? Frågan är om banken hade gett oss banklån om de inte hade sett någon möjlighet att ta ut amorteringar, ränta och även såg en potentiell kund med ekonomiska muskler framför sig?

Nu ska de bli intressant att höra om kongressen ser mig och andra välfärdsentreprenörer som en tillgång eller ett hot. Önska mig lycka till, det lär behövas.

Här är en bild på mig och Ilmar när vi registrerade oss för att kunna komma in på Svenska Mässan.

Den starka kulturen

Vi har precis avslutat två dagars Alpha-program. Jag är full av inspiration och ödmjukhet inför den företagskultur som finns i verksamheten. Här finns ett driv som svensk arbetsmarknad kommer att ha stor nytta av.

Idén till Alpha-programmet föddes som ett resultat av att många talanger inte givet såg en karriärväg eller en utvecklingspotential i organisationen, trots att företaget växte så det knakade. Det fanns också ett behov hos ledningen att öppna upp fler kommunikationskanaler och inhämta information från verksamheten som inte gick via den traditionella chefshierarkin.

Mitt chefskap befinner sig flera led ifrån dem jag precis har träffat, men jag hade definitivt kunnat anställa dem allihop. De har rätt attityd och rätt fokus. Det finns en tydlig företagskultur och som någon klok person sa...

- Culture eats strategy for breakfast!

Exakt så är det. Det spelar ingen roll vad vd säger i ett rum med stark företagskultur. Det här gänget som jag har umgåtts med är beredda att korrigera mig med fakta eller exempel från verksamheten. De är trygga i vart verksamheten är på väg och varför. Vår företagskultur är stark och här är några av de saker som sticker ut:

1. Snacka inte. Skapa resultat.

Vår företagskultur är nästan besatt av att visa på effekten av vår insats. Det ska vara konkreta och mätbara resultat som t.ex. att den här deltagaren har fått en anställning eller att den här sfi-eleven har fått ett betyg.

Många andra i vår bransch pratar om mjuka värden som att "den här personen är lite gladare idag än igår". Det är förstås också viktigt, det kanske till och med är en central framgångsfaktor för att personen ska klara av en anställningsintervju... Men i vår företagskultur ligger fokus på slutresultatet. Vi vågar vara tuffare och mer resultatinriktade.

2. Vi har en gemensam vision.

Vår vision är "alla har en plats på arbetsmarknaden". Den är enkel och tydlig. Den visar att vi jobbar med mångfald och inkluderar alla. Den visar också att vi har ett fokus på arbetsgivare och anställningar. Oavsett uppdrag, titel eller roll så har vi ett gemensamt mål. Det skapar en gemenskap och en tillhörighet som stärker oss i vår övertygelse.

3. Vi arbetar för samhällets bästa.

Vår betalande kund är oftast Arbetsförmedlingen eller en kommun. Den arbetssökande eller den sfi-elev som befinner sig i våra lokaler är förstås också en kund. Dessutom har vi arbetsgivare som ska vara nöjda med vår insats och vilja rekrytera via oss eller ta emot en praktikant. Vi har flera olika sorters kunder som alla vill ha olika saker från verksamheten, men vårt fokus är samhällsnytta. Vi jobbar för skattepengar och därför är det viktigt att skattebetalarna får ut maximal effekt av sina satsade medel.

Eftersom samhällets bästa är i fokus törs vi utmana både politiker och myndigheter. Vi har samma uppdragsgivare - samhällets bästa. Vi är trygga i vad vi vill och varför. Därför är vi också kaxigare, modigare och mer ambitiös än många av våra konkurrenter. Vi vill förbättra världen helt enkelt. Och vi är övertygade om att det går.

Det är häftigt att se företagskulturen i vitöga. AlphaCE är visserligen bara fem år gammalt, men här finns en företagskultur som är stark. Det vi har skapat kommer att ge avtryck både på kort och lång sikt. Det ska bli spännande att se vad vi kommer åstadkomma.

Här är bilden på några av dem som deltog i Alpha-programmet när de tog en promenad i ett vårvackert Uppsala.

 

 

 

Tack och hej Uppsala

Våren 2013 hörde Uppsala kommun av sig och berättade att de hade för avsikt att upphandla SFI enligt en auktorisationsmodell. Vi hade alls ingen avsikt att bli SFI-aktör, tvärtom var vi mycket initierade i alla svårigheter som en SFI-skola innebär och var skeptiska. Efter lite övertalning från en tjänsteman vid kommunen var vi ändå lite sugna på att vara med från start.

Erfarna lärare med rätt kompetens anställdes. Vi köpte datorer, läromedel och hyrde större lokaler. Verksamheten gick med kraftig förlust. Närmare bestämt gjorde vi ett minus på 200-250.000 kr varje månad under första halvåret.

Ekonomin var hårt ansträngd under första verksamhetsåret med SFI i Uppsala, då företaget samtidigt växte kraftigt på andra ställen i landet. Jag tvingades pantsätta mina egna tillgångar för att hantera likviditetskrisen, men det var det värt. Våra elever har stormtrivts, vi har haft hög kvalitet, små klasser och våra lärare har varit fantastiska.

Jag är otroligt stolt över den fina SFI som vi har lyckats leverera i Uppsala. Hela familjen har varit engagerad och som min tonårsdotter en gång sa:

- Att komma till fikarummet på AlphaCE är som att kliva in i världen. Det som står i nyheterna har de här människorna upplevt på riktigt.

Tack vare att vi startade SFI i Uppsala har vi dessutom lyckats etablera svenskundervisning på flera andra orter i Sverige och vi är idag en av de största aktörerna i landet. I fredags hade vi avtackningslunch med personalen i Uppsala. Nu avslutas kapitlet med Uppsala kommun som kund.

Jag önskar kommunens egenregi och det statligt ägda Lernia lycka till. Det kommer att behövas. Det är alltid tufft att starta eller expandera SFI - ny personal ska introduceras, eleverna ska lära sig nya scheman och hitta i nya lokaler samtidigt som nya rutiner ska implementeras. Detta sker nu samtidigt som volymerna kommer att chockhöjas. Nu kommer den flyktingvåg som kom till Sverige hösten 2015 till kommunerna. Nu måste den kommunala verksamheten stå redo för utmaningen.

Vår rektor Ulrika Grönqvist höll avtackningstal och sa:

- Jag har varit med och startat många skolor, men aldrig lagt ned någon. Att se er kämpa in i det sista, till och med öka energinivån i undervisningen för att eleverna ska hinna klart, är otroligt imponerande. Ni har gjort ett fantastiskt arbete.

AlphaCE växer så det knakar. Vi startar verksamheter åt kommuner som Falun, Kungsbacka, Västerås och Stockholm. Vi har att göra - på andra håll i landet. Förhoppningvis får vi komma tillbaka till Uppsala kommun som leverantör någon gång. Som Uppsalabo tycker jag förstås att det vore roligt.

Här är bilder från gårdagens avtackning, när forna kollegor och välfungerande arbetsteam säger adjö:

 

 

Sveriges stöttepelare

Eskilstuna Igår hade vi styrelsemöte i Kunskapscompaniet, yrkesskolan som AlphaCE köpte i mellandagarna. Det är en relativt liten utbildningsenhet som håller mycket hög kvalitet. Gymnasieskolan har drygt 100 elever på olika yrkesprogram. Det finns även vuxenutbildningar och arbetsmarknadsinsatser i huset. Fokus är bygg, fordon/transport och industri.

Varje gång jag besöker skolan blir jag varm i hjärtat. Det finns en hederlighet och en hjärtlighet i väggarna som påminner mig om de värderingar som mina far- och morföräldrar stod för. Företagskultur är varm och de erfarna yrkeslärarna är måna om sina elevers välmående och yrkeskunskaper.

Eleverna är glada och nyfikna. De har visserligen kepsen bak och fram, är lite okoncentrerade på vissa teoretiska lektioner och rökrutan är lite onödigt populär - men de är ambitiösa och lyssnar på sina yrkeslärares instruktioner. De här eleverna har bästa möjliga chanser att få jobb direkt efter studenten.

Jag mötte matteläraren Peter i korridoren som sa:

- Det är en fröjd att ha utvecklingssamtal med avgångseleverna. Hittills har alla jag pratat med fått jobb.

Att gå ut direkt i jobb efter studenten är fantastiskt. Att kunna köpa sig en lägenhet eller en bil innan man har fyllt 20 år är få förunnat. Teoretiska program passar många, men inte alla. Dessutom behövs det elektriker, snickare, rörmokare, svetsare, betongarbetare och målare. Tur att det finns yrkesskolor som Kunskapscompaniet :)

 

Här är en länk till filmen om gymnasieskolan

Ett M med kämparglöd

Karlstad Jag har precis deltagit på Moderaternas Sverigemöte som utställare. I bilen på väg till Karlstad rapporterade journalister och experter på radio om "partiet i kris" och "det rekordlåga förtroendet för AKB". Mao var det ett sargat parti som jag förväntade mig att möta, en ack så fel jag hade...

Moderaterna bubblade av glädje, inspiration, nyfikenhet och kämparglöd. Anna Kindberg Batra var avslappnad och skojfrisk varje gång jag fick chansen att prata med henne. Avslutningstalet var både personligt och starkt. Det berörde alla i salen, även dem som inte var moderater.

För oss som jobbar med arbetsmarknadens utmaningar var det extra spännande att få vara med på Sverigemötet eftersom Alliansen gjorde ett gemensamt utspel kring Arbetsförmedlingen för några veckor sedan. Vi hade fullt med nyfikna kommunalråd och andra förtroendevalda som ville veta mer om ALphaCE:s arbete, våra fina jobbresultat och hur man bäst kan effektivisera jobbmatchningen.  

Jag hade en fullastad bil med böcker, broschyrer, säljmaterial och läromedel när jag for till Karlstad i torsdags. Efter två dagars utställning, då det var dags att packa bilen på lördage,n fanns det inte ett enda papper kvar... Allt var borta.

Anna-Maria Corazza Bildt, Europaparlamentarikern som är gift med Carl Bildt, kom förbi när vi hade börjat packa ihop vår monter för att få lite information om oss, men då var allt slut. Hon letade en stund bland lådor, påsar och skräp. Till slut hittade hon en säljbroschyr på golvet som hon glatt plockade med sig.

Moderaterna är uppenbart och genuint intresserade av AlphaCE:s verksamhet och jobbresultat. Det var roligt att se. Vi har också fått inbjudningar till flera moderatstyrda kommuner för att berätta mer om hur man kostnadseffektivt skapar skattebetalare av bidragstagare. Vi kommer förstås gärna och pratar med dem som vill lyssna på oss... Oavsett partitillhörighet.

Nu ser jag fram emot att träffa Socialdemokraterna om några veckor. Hoppas att de är lika intresserade av vårt arbete :)

Här är en bild på mig och regioncheferna Charlotta Stjärnfäldt och Eva Engnell tillsammans med moderaternas partiledare.

 

 

 

Solsken i vardagen

I dagens samhälle är det ofta fasaden som man lyfter fram i sociala medier... Tjusiga matbilder, festbilder i glada vänners lag, den nya bilen på garageuppfarten eller barnens idrottsprestationer. Att vilja dela den vackra ytan med andra är fullt naturligt, men samtidigt blir kontrasten mot det verkliga livet stor. Det är inte alltid så enkelt eller vackert att vara människa.

Jag blir ofta påmind om livets svårigheter. Bland våra deltagare finns mammor som förlorat sina barn i krig och som försöker lära sig svenska. Det finns män som varit framgångsrika chefer, men som på kort tid blivit av med både jobb och familj. Det finns långtidsarbetslösa som aldrig har varit inne på arbetsmarknaden, kanske lider de av social fobi, har aspberger eller lever i en missbrukarfamilj.

Det kan hända vem som helst. Att "leva på försörjningsstöd" är kanske en, två eller tre smällar bort... Det kan räcka med ett cancerbesked samma vecka som arbetsgivaren går i konkurs för att slå undan benen på den starkaste.

I vår verksamhet får vi ta del av många människors svåra livsöden. Vi får också ta del av många solskenshistorier, som t.ex. den 60-årige man som fick jobb igen efter 30 år i arbetslöshet. Han kom tillbaka och berättade stolt om hur det kändes att få sitta med vid fikabordet igen och att känna sig behövd.

Vissa människor imponerar mer än andra. I veckan fick jag höra talas om en deltagare i Dalarna som 63 års ålder valt att börja studera till undersköterska. Tänk att ha den livslusten att vilja och våga sätta sig på skolbänken vid 63 års ålder. Jag tror inte hon avser att gå i pension vid 65.

Vill du ha lite mer solsken i livet? Du behöver inte vänta in vårsolens strålar... Det finns fullt av solskenshistorier på vår facebooksida. Följ oss gärna. Det är faktiskt inspirerande.

https://www.facebook.com/alphacesverige

 

Här är den blivande undersköterskan Ann och hennes studie- och yrkesvägledare Miriam på bild:

 

 

Glimtar från framtidens AF

Igår lanserade Almega en rapport "En resultatstyrd Arbetsförmedling för stärkt kompetensförsörjning" och arrangerade därför ett lunchseminarium.

Moderator för dagen var chefredaktören på tidningen Entreprenör Niklas Mattsson, värdinna var vd:n för Bemanningsföretagen Ann-Kari Edenius. Efter en kort inledning var det dags för Li Jansson, arbetsmarknadsekonom samt branschansvarig på Utbildningföretagen, som varit med och tagit fram rapporten att presentera innehållet. Hon beskrev läget som rätt allvarligt:  

- Vi står inför en utbudschock av arbetskraft på arbetsmarknaden.

I en tid då det råder brist på kompetens i de allra flesta branscher kan detta låta som ljuv musik, men samhällsutmaningen ligger i att många som är inskrivna på Arbetsförmedlingen har bristande kompetens samtidigt som de lediga jobben ställer allt högre krav. Många ungdomar väljer "fel" utbildning och en stor andel av dem som flytt till Sverige har kort utbildningsbakgrund och saknar kunskaper i svenska.

Sedan var det dags för Cecilia Fahlberg att beskriva utredningens nuläge och vilka utmaningar/lösningar hon ser. Fahlberg var tidigare ordförande för Unionen så hon har bevakat frågorna länge och är kunnig, vilket också märktes. Hon började med att beskriva konkreta initiativ och pågående förbättringar på arbetsmarknadsområdet, men avslutade med att lyfta blicken och problematisera kring utmaningar och möjliga vägar fram.

Vi fick  inte några svar om vad utredningen kommer att resultera i. Däremot ger de ett trovärdigt och kunnigt intryck. Det är bra.

Efter Fahlbergs föredragning var det dags för ett panelsamtal mellan representanter från bemannings-, utbildnings- och servicebranschen. Min kollega Gabriella Pifrader, kvalitetschef på AlphaCE, deltog i panelen och jag satt stolt i publiken och lyssnade på många av de klokheter som sades - inte minst från min kollega :)

Slutligen var det dags för politiker från fyra riksdagspartier att kommentera rapporten och seminariet. Mats Persson (L), Niklas Wykman(M), Janine Alm Ericson (Mp) och Oscar Sjöstedt (Sd). Tyvärr hade socialdemokraterna tackat nej till medverkan, vilket var synd. De hade behövts i debatten.  

 

3 saker stack ut i dagens samtal:

1. Det finns en stor samsyn av nuläget. Alla inser komplexiteten i de uppdrag som åligger Arbetsförmedlingen. Alla känner väl till den kritik som finns när det gäller service, leveranssäkerhet, kvalitetskontroll och effektivitet. Det är också en dyr myndighet, där det är svårt att veta effekten på varje satsad krona.

2. Alla verkar ense om att vi behöver fokus på insatser och ersättningsmodeller som är kopplade till jobbresultat. För mig som jobbat länge med dessa frågor är detta intressant... Mycket av det som sades idag på seminariet hade varit omöjligt i Sverige för 5-10 år sedan. Då pratade man om att hitta kvalitetsmått som "att må bättre" eller "ha ett bra cv". Nu är fokus på kvantifierbara mått som "jobb" eller "inte-jobb". Det är bra. Kvalitativa parametrar som "att må bra" eller "ha ett cv" påverkar nämligen ett kvantitativt mått som jobb.

3. Cecilia Fahlberg och hennes utredning har identifierat något mycket viktigt! Vi har en tröghet på den svenska arbetsmarknaden som stoppar dem med lägst kompetens att komma in... Hon pratade varmt och länge om vägledningskompetens som är tillgänglig - inte bara för dem som är arbetslösa, utan även för dem som befinner sig inne på arbetsmarkanden - och på så sätt stöttar dem som vill fortbilda sig eller byta karriär helt.

Den här sista punkten är oerhört intressant. De dolda jobben står för 9 av 10 lediga jobb. Det är otroligt viktigt att synliggöra dem för så många som möjligt, även för dem som har ett jobb. Det skapar en rörlighet inom arbetsmarknaden som underlättar för dem som står utanför.

Efter dagens lunchseminarium är jag förhoppningsfull. Det finns många som vill hitta en hållbar och långsiktig lösning. Det finns också en ökad samsyn kring vad som är viktigt och bra. Det är bra för Sverige AB.

 

 

Maria Mattsson Mähl Född och uppvuxen i Uppsala. Bor i Bälinge, har två barn och är gift med Stefan. Gillar att spela musik på fritiden och motionerar allt för lite mellan barnens olika aktiviteter.