Solljuset letade sig bitvis in genom fönstren till Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården, när begravningen av Hasse Alfredson ägde rum den 13 oktober, samma dag som parhästen Tage Danielsson avled 1985.

Både musik och texter av Alfredson stod i fokus. Peter Dalle, som har arbetat mycket och nära honom, läste upp dikten "Att låsa och fara", som handlar om att ta farväl.

Det var väldigt jobbigt. Jag är glad att jag kom igenom det. Men det blev en fin stund ändå, säger en tagen Peter Dalle efteråt.
Artikelbild

| Vänner och anhöriga tog farväl av Hans Alfredson.

Uppsluppet med allvar

Svante Thuresson sjöng flera sånger, ackompanjerad av Monica Dominique, Jan Bergnér, Jan Allan och Tina Ahlin. Artisten Tommy Körberg sjöng Cole Porters "True love", en av Hasse Alfredsons favoritsånger.

Det blev uppsluppet men ändå med ett allvar, och jag fick höra lite ord från Hasse som jag inte hört tidigare. Det var en livgivande begravning, faktiskt, måste jag säga. Jag känner mig ljusare i sinnet, säger Körberg.

Kompositören Tina Ahlin, som också arbetat med Alfredson i flera olika sammanhang, var inblandad i planeringen av begravningen.

Artikelbild

| Hasse Alfredson. Arkivbild.

Dels var vår önskan att göra en så vacker och värdig stund som möjligt för familjen, dels också att hylla och hedra Hasse. Sedan är det känslomässigt för en själv. Jag känner mig ganska tagen just nu, säger hon efteråt

Avslutades med utomhussång

Artikelbild

| Svante Thuresson, Lars Olofsson, Tina Ahlin, Peter Dalle, Tommy Körberg och Jan Bergnér musicerade efter Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.

Ceremonin avslutades med att sångarna och musikerna steg ut genom kapellporten sjungandes och spelandes "Hur glad får man va?", som Alfredson gjorde tillsammans med Ahlin och Dalle.

Vi tänkte att vi skulle avrunda med någonting som jag tror och hoppas att Hasse skulle ha tyckt om, säger Ahlin.