Mini Clubman är en irrationell bil. Ändå, eller kanske tack vare, bristen på foträt funktionalitet slår den an strängar hos alla som hamnat bakom ratten under vår provkörningsperiod.
Sedan BMW blåste nytt liv i det brittiska småbilsmärket för drygt 15 år sedan har det varit succé mest hela tiden. Modellprogrammet har vuxit i olika riktningar, karossvarianter har kommit och gått.
I sin hittillsvarande version har Clubman varit en liten kombi med en dörr på förarsidan och två på passagerarsidan, där den bakre varit en smal, bakhängd extradörr. En knepig men lite rolig konfiguration.
I det nya utförandet är bilen mer traditionell, med två vanliga dörrar på vardera sida men alltjämt bagagelucka i form av två sidohängda dörrar. Dessutom har den vuxit rejält, hela 27 centimeter på längden och nio på bredden. Avståndet mellan fram- och bakaxel har ökat med tio centimeter.
Det gör att modellen gått från att vara en bil för två personer med bagage och möjlighet att frakta folk i baksätet korta sträckor till en mer användbar kombi. Men Mini vore inte Mini om maximal funktionalitet fått gå ut över designen. Bagageutrymmet är okej, men inte lika väldisponerat eller maximerat som i andra, jämnstora kombibilar.
Precis som alla syskon i familjen Mini är även Clubman först och främst en designpryl, om än mer praktisk än tidigare. Varenda pinal i inredningen är formgiven för att sticka ut från mängden.
Men till skillnad mot övriga Mini drar den här åt det aningen mer eleganta, distingerade hållet. Med tillval som läderklädsel och belysta dekorpaneler är kupén ett riktigt trevligt rum att vistas i.
Köregenskaperna är mycket sympatiska, även om provbilarnas tunna, breda däck, som är tillval, gör komforten en otjänst. Vi har kört Clubman i tre varianter, samtliga turboladdade: med trecylindrig bensinmotor på 136 hästkrafter, fyrcylindrig bensinmotor på 192 hästkrafter samt fyrcylindrig dieselmotor på 150 hästkrafter. Samtliga har haft automatlåda (sexstegad i 136-hästaren, åttastegade i de övriga) som fungerat perfekt.
Dieselmotorn i Clubman Cooper D är kanske det bästa valet. Den är lagom stark och ger fina fartresurser, även om 192-hästaren så klart är ettrigare och roligare på vindlande småvägar.
För en liten familj kan Clubman funka, åtminstone om barnen vuxit ur stadiet med liggvagn. Men trots att modellen blivit större och mer användbar är den ändå bäst lämpad för ett par där barnen ännu inte kommit eller redan hunnit flyga ut.


Allmänt
Motor: Fyrcylindrig 2,0-liters dieselturbo.
Växlar: Åttaväxlad automatlåda, framhjulsdrift.
Tjänstevikt: 1|550 kg - kan skilja beroende på bilens utrustning.
Maxlast: 395 kg - kan skilja beroende på bilens utrustning.
Max släpvagnsvikt: 1|300 kg.
Längd/bredd/höjd: 425/180/144 cm.
Ekonomi
Betyg: 2
Pris från: 225000 kronor (243400 kronor med automatisk växellåda).
Skatt: 1207 kronor.
Garantier: 2 års nybilsgaranti, 3 års vagnskadeförsäkring, 3 års lackgaranti, 12 års rostskyddsgaranti, 3 års fri service, 5 års Mini Mobile Care.
Säkerhet
Betyg: 4
3-punktsbälte på alla platser: Ja.
Krockkuddar: 6.
Aktiva nackskydd: Nej.
Antisladd: Ja.
Miljö
Betyg: 3
Bränsleförbrukning: 0,44 l /mil.
CO2-utsläpp: 109 g/km.
Komfort
Betyg: 3
Ställbar ratt: Höjd/längd.
Bagageutrymme: 480 liter.
Luftkonditionering: Ja.
Styrservo: Elektrisk.
Prestanda
Betyg: 4
Toppfart: 212 km/t
Effekt: 150 hk vid 4|000 varv/min
Vridmoment: 330 Nm vid 1|750 varv/min
Acceleration: 0-100 km/t på 8,5 sekunder
HELHETSBETYG: 3


Plus
Design, körkänsla. Användbart baksäte (till skillnad mot föregångaren). Pigga och snåla motorer. Standardmonterad autobroms.
Minus
Mindre praktisk än jämnstora kombibilar. Dyra tillval (men ganska prisvärda utrustningspaket).

3 vassa konkurrenter

BMW 218d Active Tourer
265 500 kronor. 150 hästkrafter. 109 g/km.
Byggd på samma tekniska plattform (med framhjulsdrift!) som Mini Clubman, men tvärtom i utförandet: detta är BMW:s första försök att göra en mer foträt familjebil. Högbyggd men inte utrymmesmaximerad.
Fiat 500X 1.6 M-jet Popstar
204 900 kronor. 120 hästkrafter. 109 g/km.
Till proportioner och utformning en annan biltyp, men ändå snarlik Clubman i skärningspunkten praktisk vardagsbil och designpryl. Betydligt virrigare körupplevelse. Dieselmotorn känns föråldrad.
Mercedes-Benz CLA 200d Shooting Brake
315 900 kronor. 136 hästkrafter. 108 g/km.
Mercedes lilla "livsstilskombi", Shooting Brake, är större och dyrare än Mini Clubman men vänder sig till samma kundkategori: den som gillar udda design och inte kräver maximala utrymmen. CLA-modellerna ingår i samma produktfamilj som Mercedes A-klass.