Situationen som många talade om kom efter 52 minuter. Hammarby hade hörna och Ilja Grachev lyckades få in bollen. Men ...

– Den tog i burgaveln, Ilja jublade inte ens, säger Victor Lundberg, Sirius libero som är skadad och som såg matchen från läktaren.

Hela Sirius lag omringade i princip domaren Johan Kandell.

Artikelbild

Det blev en ganska lång diskussion. Domarna tog hjälp av varann samtidigt som ett par Siriusspelare kollade nätet vid gaveln. Fanns det något hål?

Till slut dömdes det mål – ett mycket viktigt sådant. Det är stor skillnad mellan att ligga under med två när man jagar en reducering och att hamna i underläge med tre mot ett av seriens bästa lag.

– Vi reagerade på att bollen var i gaveln, säger tränaren Olle Gabrielsson.

Eftersom i princip hela Sirius lag hade synpunkter så bör det väl ha varit – i alla fall på något sätt – tveksamt. Men Siriusbacken Johan Hydling hade sin idé om hur det hela gått till:

Artikelbild

– Det var mål, säger han.

Jo, det dömdes mål, men var det ett korrekt domslut?

– Den går in vid våran första stolpe, säger Hydling.

Men varför alla dessa protester?

– Så upplevde jag hela situationen, men det är inte säkert att alla tyckte likadant. Jag stod i alla fall ganska bra till, säger Siriusbacken.

Bara ett par minuter senare, alltså vid ställningen 2–5, så blev Teemu Määttä frispelad och trycktes omkull i straffområdet – ingen straff.

– Jag vill faktiskt inte kommentera domarinsatsen, säger Gabrielsson.

Men kan du säga något om den specifika händelsen när Määttä föll?

– Jag kan tycka att han blir fälld, men kanske att domaren uppfattade det som att han fått bollen för långt ifrån sig, men han blev ändå fälld ...

Om vi hoppar fram några minuter till (68:e) så fick Hammarby en straff, som såg lite billig ut från läktarplats. Ett rejält dyk var det i alla fall. Straffen betydde 2–6 och avgjord match.

– Det känns jättesurt. Vi gjorde en bra match i 60 minuter och en okej match till 80:e minuten ungefär, sedan viker vi ner oss och det är synd att det blir så. Vi har så förbenat svårt att få in bollen, säger Johan Hydling.

Spelare som egentligen ska göra mål gör inte det – trots jättelägen.

– Vi har inget flyt heller, säger Hydling och syftar bland annat på Hammarbys 2–0-mål, ett skott som var på väg flera meter utanför när bollen styrdes på en Siriusspelare och rullade retfullt sakta över mållinjen.

– Samtidigt är flyt något man förtjänar, betonar Johan Hydling.

Nu var Hammarby det bästa lagen, inget snack om den saken.

– Hammarby var bättre än oss, så enkelt är det, säger OIle Gabrielsson. Vi gick bort oss sista 10–15 minuterna och därför rullade siffrorna iväg.

hakan.lundh@unt.se 018-478 12 62