Det spelades fotboll på Zinkensdamm så sent som den gångna helgen. Meningen är att det ska spolas upp is den här veckan, men värmen sätter stopp för det.

– Vi hade ett styrelsemöte i måndags där vi diskuterade det här. Blir det inte kallare så är det svårt att få upp någon is. Har man väl fått is så är det lättare att klara en varm period, säger Johan Lantz, ordförande i Tellus Bandy.

Väderprognosen för Stockholm ser inte så ljus ut när det gäller kyla. Inte ens på nätterna ska det bli temperaturer neråt nollan.

– Ismakarna behöver ett par dygn på sig för att göra is, säger Johan Lantz.

De första reservdatumen för elitserien är 11–12 november, en lördag och söndag. Men något beslut om ändring av matchdatum kommer att fattas i sista stund. Men eftersom Tellus är medvetet om problematiken har man försökt att lösa det på annat sätt.

– Vi ville spela matchen mot Sirius i Uppsala, men det fick vi inte, säger Lantz.

Tellus hade inga krav på byte av hemma- och bortamatch, utan var berett att spela båda sina matcher i Uppsala.

– Vi har ingen stor publik på våra matcher utan kan i stället tjäna på att spela i Uppsala, säger Johan Lantz.

Svenska Bandyförbundet sade dock nej.

– Jag tycker att det är synd att man stänger ute en sådan typ av lösning.

De andra lagen, särskilt de som tänker sig slåss i Sirius region av tabellen, har säkert en del synpunkter på om Uppsalalaget får en extra hemmamatch. Det är trots allt en stor skillnad på att möta Tellus på Zinkensdamm jämfört med i Relitahallen eller på Studenternas IP.

– Jag respekterar sådana åsikter, säger Johan Lantz, som ändå beklagar att Tellus önskemål inte fick något gehör.

Att spela på ordinarie datum, alltså nästa, fredag, fast på neutral plan är inte aktuellt. Annars hade man kunna tänkt sig Västerås.

– Det är inte vi så sugna på, det skulle bara kosta oss pengar, säger Lantz.

I början eller mitten av nästa vecka vet vi med säkerhet om premiären kommer att spelas på fredag eller om vi får vänta till helgen 11–12 november.