Krögaren Gabriell Karademir har nu sålt O´Connors på Stora Torget som ska drivas vidare av två nya ägare. Karademir själv ska i stället fokusera på konceptrestaurangen Pinchos som han alltså öppnar på Klostergatan efter sommaren.

– Vi har en åtta månaders bebis hemma så det här med sena pubnätter kändes inte optimalt längre. Dessutom har jag drivit O´Connors i tio år och kände att jag var sugen på något annat, säger Gabriell Karademir som även driver Magnussons på Drottninggatan.

LÄS MER: Pinchos kommer till Uppsala

Utöver restaurangerna i Uppsala driver Karademir sedan tidigare även en Pinchos-restaurang i Falun och har varit sugen på att ta konceptet till Uppsala.

– Det är ett spännande och lite annorlunda koncept. Inredningen är unik och gästen involveras på ett helt nytt sätt, säger Gabriell Karademir.

Pinchos brukar kalla sig för en app-restaurang. Besökaren bokar bord, tittar på menyn och beställer via en mobilapplikation. Restaurangen finns sedan tidigare på runt 25 platser i Sverige, bland annat i Enköping. Inredningsmässigt präglas restaurangerna av ett cirkustema.

– Uppsala som krog- och restaurangstad växer så det knakar. Det finns tapasrestauranger sedan tidigare men inte i den här bemärkelsen.

Du tror att det finns plats för er också?

– Alla dagar i veckan, säger Gabriell Karademir.

LÄS MER: Baren baren stänger efter mer än 20 år

Baren baren stänger sin verksamhet den 1 maj och i mitten av maj påbörjas ombyggnationen. Planen är sedan att öppna efter sommaren men något exakt datum är ännu inte satt.