– Uppsala har en brist på hotellkapacitet, och därför är det en glädjens dag i dag. Det känns fint att Elite Hotels vill vara en del av vårt samhälle här i Uppsala, säger landshövding Göran Enander innan han greppar saxen för att officiellt inviga det nya hotellet vid Resecentrum på måndagskvällen. Men när bandet klipps har nya Elite Hotel Academia egentligen redan haft smygöppet i två veckor.

Med 198 rum, gastropub, restaurang och skybar blir hotellet nu Uppsalas största. Hotelldirektören Malin Selberg berättar att intresset kring satsningen har varit stort.

– Vi har fått en stor mängd förfrågningar av både företag och Uppsalabor, och redan varit helt fullbokade två dagar. Vi har fått en riktig brakstart som vi inte vågat drömma om. Självklart är vi ödmjuka inför att det kan vara nyhetens behag och att det finns ett stort sug att prova något nytt på Uppsalas hotellmarknad just nu, men vi har verkligen kostat på oss och försöka sätta guldkant på alla detaljer vilket jag tror märks.

Artikelbild

LÄS MER: Hon ska driva nya storhotellet

LÄS MER: I dag öppnar nya hotellet

Efter invigningskvällen är den mest hektiska startperioden slut, men Malin Selberg vågar ännu inte slappna av.

– Nej, slappna av helt kan man aldrig göra. Vi har några intensiva månader framför oss med att förbättra synergin mellan avdelningarna ännu mer, men vi har fått en fantastisk start. Jag är otroligt stolt över personalen, utan dem hade detta aldrig gått.

Artikelbild

Bicky Chakraborty, VD och grundare till Elite Hotels of Sweden, stämmer in i känslan.

– Vi har lyckats locka hit gästerna och väckt ett intresse, så nu börjar svårigheterna att behålla dem. Men vi har lång erfarenhet från andra städer runt om i landet och har länge velat etablera oss i Uppsala, så jag tror att vi har en bra framtid framför oss.