Företaget American Steakhouse Burgers har sedan ungefär ett år tillbaka en foodtruck vid Vaksala Fridhem, norr om Gränby. Men nu ska ägarna utöka med ännu en mobil matvagn. Den nya foodtrucken håller just nu på att byggas.

– Den är byggd för att vara mer mobil än den vi har nu. Vi vill komma närmare centrum och förra året fick vi många förfrågningar om att komma på olika evenemang vilket inte gick att lösa med den vagnen vi har nu. Med den nya så är det bara att tuta och köra, säger Monika Barta, delägare i bolaget.

Den nya vagnen är färdig i slutet av februari och om allt går som planerat hoppas ägarna kunna öppna någon gång i mars. Företaget har inlett en dialog med Uppsala kommun och därefter ska man ansöka om tillstånd hos polisen.

– Vi vet att den kommer att stå i centrum men exakt var är inte bestämt. Vi ser gärna en fast plats på Vaksala torg, säger Monika Barta.

Bolaget har för tillfället fyra heltidsanställda. Den nya vagnen kommer att innebära nyanställningar, uppger Monika Barta.

– Vi måste utöka med säkert två eller tre personer till.