En av Uppsalas större krogkoncerner, Plockgruppen, har valt att stänga igen sin restaurang Biztron för att ge plats åt en helt ny, The loco. Den nya restaurangen har ett helt nytt koncept, fast ändå inte.

– Konceptet är väl att det inte är något koncept. Nästan alla restauranger som öppnar i dag är så hårt konceptstyrda och det är vi lite trötta på. Här ska vi laga sådan mat vi själva tycker om att äta och stället ska i första hand vara en samlingsplats, säger Mats Naesström på Plockgruppen.

Tanken med The loco är alltså att det ska bli ett "bra hängställe" och som namnet antyder blir det även ett visst inslag av galenskaper, både inredningsmässigt men också på andra sätt.

– Det blir en rolig lokal och det kommer att hända grejer, exakt vad får man nästan se när man kommer. Vi vill ha en dynamisk restaurang där folk kommer och går, vissa tar något att dricka och andra käkar i ett par timmar. Biztron var sig ganska lik i många år, till slut blir man lite gammalmodig och man måste förnya sig för att hänga med i utvecklingen. Nu vill vi rikta in oss mot en lite bredare publik och vi vill skapa en urban storstadsstämning med blandade gästkategorier, säger Mats Naesström.

Matmässigt kommer man att frångå tänket med en trerättersmeny. Det blir en blandad mix av stora och små rätter utan något speciellt tema.

– Vi ska laga väldigt bra mat, precis det vi själva gillar för dagen och vara en restaurang som förändras över tid. Vi vill inte ha några ramar utan en plats där vi kan göra vad vi vill. Det har vi nu.