Efter att i många år inhyst en videobutik, som allt som oftast blev rånad, förvandlades 2012 lokalen i hörnet Ringgatan-Börjegatan till en restaurang, Spessito. Läget var perfekt och den blev ett populärt tillskott i det då annars krogfattiga Luthagen. Men Spessito, liksom efterföljaren Pappa Zmajkos blev kortvariga, innan Glada Grisen tog över.

Nästa krogsatsning heter Tre små fåglar.

– Vi satsar på att öppna i mitten av nästa vecka om allt går som det ska, säger Susanne Hagelin som ska driva restaurangen.

Tre små fåglar kommer att ha både lunch- och kvällsöppet. Susanne Hagelin utlovar husmanskost på dagtid och en à la carte-meny där inspiration tas från många håll och kanter.

– I grunden handlar det om god och vällagad mat, det ska vara lättillgängligt och inte alltför trendigt. Det här blir en kvarterskrog där man ska kunna slinka in när man vill. Vi vill att alla ska vara välkomna, att ge alla ett bra bemötande och god service är det viktigaste.

Namnet kommer från Bob Marley-låten "Three little birds" (1977), som ger både Susanne och hennes kärlek positiva känslor.

– Han bor i USA, men är på väg att flytta hit. Vi kommer att driva restaurangen tillsammans.

Det blir ett riktigt familjeföretag då även hennes dotter Alice kommer att vara med, och systerdottern Angelica är kock.

Susanne Hagelin har lång restaurangerfarenhet. Gamla krogrävar kommer säkert att känna igen henne från Hallen som huserade i Saluhallen i lokalen ut mot ån där Jay Fu's nu ligger. Sedan jobbade hon vidare på Wiks slott och därefter Radisson och Sthlm fisk på Arlanda i många år. Hon har även varit restaurangchef på Sjöpaviljonen i Stockholm och Solvalla. Senast var det Edsbacka värdshus som gällde. Men nu är det en betydligt mer småskalig verksamhet som väntar.

– Jag hade tittat efter en lokal en tid när jag fick syn på att den här var till salu. Jag gillar lokalen och har varit här ända sedan Spessito fanns. Det är en dröm att öppna något helt eget, säger Susanne Hagelin.