Den 24 februari kommer hamburgerrestaurangen Bastard Burgers att öppna i Forumgallerian med entré från Dragarbrunnsgatan.

I september i fjol öppnade man sin första restaurang i Luleå och märkte snabbt att man hade ett fungerande koncept. De två första helgerna tog köttet slut.

– Det gick helt enkelt mycket bättre än vad vi hade kunnat räkna med. Vi har tagit ganska mycket inspiration från USA där de gör riktigt bra burgare. Vi ville ta det till Luleå och sedan kände vi att det gick så bra att vi måste utöka. Vår lokal i Luleå ser ut lite som en tunnelbanestation i New York och det är något liknande vi satsar på med lokalen i Uppsala. Matmässigt fokuserar vi på det dagfärska, både när det gäller burgare och bröd så när det tar slut så tar det slut., säger Kristofer Forss, vd för Bastard Burgers.

Att just Uppsala blev platsen att expandera på avgjordes mycket på grund av lokalen.

– Vi har tittat på olika städer mellan Luleå och Uppsala och kände att när vi hittar en bra lokal slår vi till. Nu gjorde vi det, säger Kristofer Forss.

Vad vet ni om konkurrensen i Uppsala?

– Vi vet att det finns några hamburgerställen, exempelvis Dylan’s och Phils Burgers. Men vi känner att Uppsala är en så pass stor stad att det ska kunna finnas plats för flera riktigt bra hamburgerställen. Hittills har vi bara fått positiv respons, säger Kristofer Forss.