Antalet passagerare under fjolåret var sju procent fler jämfört med under 2015 då drygt 23 miljoner passagerare flög via flygplatsen, det står klart när Swedavia sammanfattar 2016. Det är sjätte året i rad som Arlanda slår passagerarrekord och sedan 2010 har antalet passagerare ökat med 7,6 miljoner.

Det var framför allt utrikestrafiken som ökade i fjol, sju procent upp jämfört med under 2015. När det gäller utrikesflyget är det interkontinentala flygningar som ökar mest med 13,5 procent.

– Under 2016 fick vi flera nya internationella direktlinjer och har nu fått 15 nya på tre år. Vi fick också klart med flera intressanta satsningar av internationella lågkostnadsbolag som gör flygplatsen ytterligare attraktiv för våra resenärer. Det här stärker oss i vårt stora pågående arbete med att öka flygplatskapaciteten ytterligare, säger Lena Rökaas, tf flygplatsdirektör på Arlanda i ett pressmeddelande.

Även inrikesflyget ökade med fyra procent.

Den mest flygtäta månaden under fjolåret var juli och det enskilt mest resintensiva dygnet var den 17 juni då 86 761 passagerare flög till eller från Arlanda.

Totalt flög drygt 39,5 miljoner passagerare från Swedavias tio flygplatser i Sverige, en ökning med fem procent jämfört med under 2015.