Tärnsjö garveri grundades 1873 och har de senaste åren drivits av familjen Bodén. Nu har företaget tillsatt en ny vd i form av Andreas Drugge.

– Jag är mycket glad över att Andreas börjat som ny vd, han har en gedigen erfarenhet av både produktion samt att utveckla varumärken, med hans erfarenheter är Andreas som klippt och skuren för att ta företaget till nya nivåer, säger Axel Bodén,

som i fjol köpte upp samtliga av företagets aktier och blev ensam ägare av garveriet, i ett pressmeddelande.

Andreas Drugge beskrivs ha en gedigen erfarenhet av modebranschen och har tidigare bland annat varit vd för modeföretagen Resteröds och Kriss.

– Det är spännande och hedrande att få ta över som vd för Tärnsjö Garveri och att få leda ett företag med så gedigen hantverkskunskap och fokus på kvalitet och hållbarhet. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelse, medarbetare och kunder för att utveckla verksamheten vidare, säger Andreas Drugge i en kommentar.

Tärnsjö garveri har cirka 50 stycken anställda och har successivt ökat sin omsättning de senaste åren. I det brutna räkenskapsåret för 2016 omsatte bolaget 48 miljoner kronor.