Det här är tredje året som Enköpings lucia arrangeras enligt nuvarande koncept. Kandidater tas fram genom en audition (uppsjungning) och sedan kan man lyssna på deras sång och rösta på www.enkopingslucia.se eller mer traditionellt (analogt) med röstsedel på papper.

Körledaren Viktoria Strandberg håller i den audition som kommer att genomföras på söndag. Hittills har bara en handfull anmält sig och Viktoria Strandberg skulle gärna se att fler får chansen att få vara med om luciaupplevelsen.

– Alla som har varit med tidigare vill vara med igen. Det är en jätterolig upplevelse, säger hon.

Artikelbild

| Uppenbarligen tyckte Klara Edin att det var kul att bli lucia. Här får hon beskedet av Erica Lindberg, lucia 2016.

På söndag ska det bli audition. En jury med bland andra Viktoria Strandberg och fjolårets lucia, Klara Edin, tar ut kandidaterna till att bli årets lucia.

Hur går audition till?

– Man får sjunga en valfri låt, vad som helst. Det behöver absolut inte vara en jullåt eller liknande. De brukar vara lite nervösa i början, men sen släpper det.

Den som blir lucia får utöver ett minne för livet en kurs hos Lowlife Productions i att skriva och producera en egen låt. Dessutom ingår ett smycke och en måttsydd klänning i de saker som Enköpings lucia får.

– Det är jättekul och väldigt givande, säger Viktoria Strandberg om att vara med luciakandidat.