Bolagen bakom klädmärket Boomerang försattes i konkurs den fjärde januari. Boomerang har över ett dussin egna butiker i hela Sverige. En av dem finns i Uppsala och Gränbystaden.

– Just nu driver vi verksamheten vidare och kör realisation på de varor som finns i butikerna, säger advokaten Gustav Kling som tillsammans med två kollegor förvaltar konkursen.

Vanligtvis brukar en verksamhet kunna drivas vidare i ungefär en månad efter att ett konkursbeslut har fattats. Om ingen aktör köper Boomerang kommer företagets butiker att bomma igen – så även den i Uppsala.

– Det finns aktörer som är intresserade av att ta över verksamheten, säger Gustav Kling.

Men en eventuell affär innebär ändå inte att Uppsalabutiken går säker.

– Det är inte klart exakt hur man vill driva företaget vidare. Man vill nog ta plocka russinen ur kakan och plocka ut de delar man tycker fungerat bra och som kan driva företaget framåt.

Företaget har i dag runt 100 anställda. Orsaken till konkursen är bristande lösamhet. Boomerang har även lagerverksamhet på Stålgatan i Uppsala där man också har flera anställda.

– Lagerverksamheten ligger under bolaget Boomerang international medan butiken ligger under bolaget Boomerang retail. På Stålgatan tar man emot gods när det kommer från leverantören och man har även haft en del raka utförsäljningar i lokalen. Men det är inte aktuellt i dagsläget, säger Michael Levin som förvaltar konkursen.