Kvinnan som är i 60-årsålden hittades av en privatperson på en trottoar 30 meter från korsningen Islandsgatan-Muningatan i centrala Uppsala, och polisen larmades strax efter klockan 4 på måndagsmorgonen. På hennes kropp fanns skador som gjorde att polisen inlett en förundersökning om mord/dråp.

LÄS MER: Död kvinna hittad i centrala Uppsala

– Kvinnan, som är skriven i närområdet, är nu identifierad och hennes anhöriga har underrättats, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid Region Mitt, till UNT vid 10-tiden på måndagen.

Enligt uppgifter från UNT:s reporter ska det finnas balkonger i anslutning till fyndplatsen – en del av dem med med öppna dörrar. Kan det röra sig om en olyckshändelse?

– Vi arbetar på bred front och tittar på möjliga alternativ eftersom vi arbetar utifrån att vi inte vet vad som har hänt. Men skadorna på kroppen gör att vi initialt hanterar ärendet som misstänkt mord eller dråp, säger Linda Wideberg.

Platsen spärrades omedelbart av, dörrknackning har genomförts och vid 9-tiden anlände polisens tekniker för att göra en undersökning av området. Någon timme senare kom ytterligare polispatruller till platsen. En hundpatrull har sedan dess sökt efter eventuella spår.