Drivelab Stockholm, som ligger i Arlandastad, håller på att expandera. En ny eventhall på dryga 1 500 kvadratmeter är under uppförande. Den ska stå klar den 1 maj och kommer att ge möjlighet att inhysa större konferensgrupper, på 700-800 personer, och event.

Samtidigt byggs även ett nytt hotell i anslutning till Drivelabs test- och utbildningsverksamhet. Hotellet kommer att ha 150 rum och beräknas stå klart hösten 2016.

Inom Drivelab finns flera testbanor för olika typer av fordon, utbildningscenter för yrkesförare och en arena för att visa nya produkter inom fordonsbranschen.

Dieter Sand, vd på Arlandastad Holding AB, som äger området Drivelab säger att det är en spännande fas i utvecklingen av området.

– Vår verksamhet är forskning, utveckling och utbildning inom fordonsindustrin och efterfrågan på våra tjänster är så stor att vi känner att det är fördelaktigt och viktigt för oss att expandera med en eventhall, vi behöver växa, säger Dieter Sand.

Har ni märkt av ett ökat intresse från marknaden sedan det blev klart med ett nytt hotell och eventhall?

– Vi har drivit verksamheten sedan 2010 och intresset har vuxit allt eftersom. Men sedan hotellplanerna blev kända för allmänheten så upplever jag att intresset har ökat jättemycket.

Eventhallen kommer att drivas av företaget Training partner som redan har en stor verksamhet i Drivelabs område. Det kommer att hållas lanseringar, events och mässor.