Så betygsätts spelarna i Uppsala Fotboll:

1. Emelie Almesjö – 2

Höll nollan i premiären mot Böljan utan att sättas på några större prov och skadade sig sedan allvarligt i den andra matchen mot Umeå.

2. Julia Ekholm – 1

Kom som ett meriterat nyförvärv, men har inte levt upp till förväntningarna hittills. Finns mer att hämta både offensivt och defensivt.

4. Jessie Davis – 2

Nyförvärvet från USA klarar godkänt och styr backlinjen med sin auktoritära stil. Har dock haft problem vid omställningar när bollen hamnar bakom henne.

5. Märta Säfström – 2

Har spelat från och till, men inte riktigt gjort avtryck. Har haft svårt att komma tillbaka efter sin korsbandsskada och letar fortfarande efter storformen.

6. Agnes Nyberg – 1

Inledde säsongen bra mot Böljan i sin centrala roll, men har sedan mestadels fått spela på kanten där hon inte riktigt kommit till sin rätt. Har stor potential, men har likt laget haft svårt att få ut det.

7. Ariam Berhane – 3

Uppsalas guldklimp som alltid är ett hot framåt. Har haft svårt att leverera med tanke på lagets knackiga spel, men är den som har haft den högsta nivån under våren.

8. Julia Lyckberg – 1

Har inte alls hittat tillbaka efter korsbandsskadan som höll henne borta förra säsongen, men ändå fått gott om speltid. Hoppas säkerligen hitta rätt mer under säsongens andra halva.

9. Ingrid Wixner – 3

Flyttades ner som ytterback, men har även fått spela som ytter. En av få positiva utropstecken innan hon skadade sig mot BK 30, en skada som håller henne borta fram till september.

10. Beata Olsson – 2

Har stundtals blixtrat till med sin fart, men har haft svårt att riktigt få det att lossna i ett haltande anfallsspel. Gör sin första säsong i elitettan och har visat att hon har mer att ge.

11. Amanda Östervall – 2

Har fått våren förstörd av skador och inte fått någon kontinuitet alls i spelet. Har visat när hon väl har spelat att hon kan vara med och bidra, men då måste hon också undvika alla skador.

13. Sara Back – 1

Känns som att hon inte tar så mycket plats vid sidan om Jessie Davis och har haft svårt att hänga med mot lag med snabba anfallare. Måste visa vägen mer som en av de mest rutinerade spelarna i truppen.

15. Josefin Jarstad – 2

Knappt fått spela och även varit borta från och till. Inte spelat fotboll regelbundet på två år nu och frågan är om hon kan hitta tillbaka till den form som gav 10 mål i Bollstanäs 2015.

18. Lana Spitler – 1

Kom som den stora målskytten efter en fin höst i Sandviken, men har inte alls träffat rätt i Uppsala. Det känns som att hon inte hittat in i laget och får sällan bollen när hon väl tar löpningarna.

23. Hanna Lundell – 2

Har mer och mer kommit in i spelet efter en tuff start på sin karriär i Uppsala. Kämpar och sliter, men kan bli bättre i avsluten.

27. Ronja Andersson – 2

Fick snabbt hoppa in när Emelie Almesjö skadade sig trots att hon knappt hade tränat under försäsongen. Har utifrån förutsättningarna gjort det bra och kan inte lastas för den dåliga tabellplaceringen. Har en klausul i kontraktet och kan bryta i sommar.

92. Moa Mattsson – 2

”Dammsugaren” har gått på tomgång under våren. Har visserligen klivit fram som lagets enda målskytt, men det finns flera nivåer till att plocka fram för kaptenen.

Fredrik Bernhardsson – 1

Har visserligen störts av skador, men är samtidigt ansvarig för att man gick in i säsongen med en väldigt tunn trupp. Har inte hittat rätt med spelet heller vilket tre olika spelsystem på säsongens 13 första matcher också visar.

Betygsskalan: 1 Underkänd, 2 Godkänd, 3 Bra, 4 Mycket bra, 5 För bra för elitettan.