29-årige Arvidsson kommer närmast från Umeå City och Thorén, där han har spelat i åtta säsonger. Playmakern från Umeå ska hjälpa Hagunda att ta nästa steg.

– Arvidsson är en spelare som har spelat på den högsta nivån. Han har tidigare erfarenhet av SSL och det är den typen av spelare som vi tittar på, säger Hagundas sportchef Erik Jällrud och fortsätter:

– Han är en väldigt spelskicklig spelare. Han har bra blick för spelet och en bra spelförståelse. En av hans styrkor ligger i att han gör många assist.

Även huvudpersonen själv är inne på samma spår.

– Jag har spelat många år på hög nivå och jag vet att jag kan bidra med rutin. När det kommer till spelet är jag bollsäker och kan ge ett visst lugn till laget. Jag hoppas att jag kan vara en viktig spelare för laget, säger Arvidsson.

Beslutet att flytta till Uppsala och Hagunda var inte bara sportsligt.

– Jag flyttar nog främst för ett jobb här i stan. Jag har tränat med Sirius, Hagunda och Teknologerna, på tre olika nivåer alltså. Sirius satsar mer ungt så vi kom fram till att jag skulle söka efter något annat, säger Arvidsson och fortsätter:

– Jag tror att jag kan få en större roll i Hagunda. Jag fyller snart 30 år och jag känner att jag vill spela innebandy och inte sitta på bänken. Jag hoppas och tror att det kan bli bra. Jag vill inte vara klyschig, men Hagunda har något bra på gång.

Under den kommande säsongen kommer Arvidsson att ställas mot båda sina tidigare lag. Känslorna där är blandade.

– Det känns speciellt, så klart. Jag har spelat i Thorén i nästan tio år och det är laget i mitt hjärta. Jag har skojat lite på träningarna och så om att jag kommer att sikta mot krysset i alla matcher förutom mot Thorén, säger Arvidsson skämtsamt.

Han fortsätter:

– Det var mitt egna beslut att gå ner en nivå i vintras. Det finns inga bittra känslor mot Thorén och jag önskar dem allt väl.

Ifall Hagunda går mot ännu en stark säsong kan Jakob Arvidsson också erbjuda erfarenheter om avancemang.

– Jag hjälpte till att ta upp Thorén från division I till allsvenskan och från allsvenskan till SSL. Så jag kan bidra med rutin och erfarenheter där också, säger Arvidsson.