Skadorna

Hela säsongen har präglats av skador för Sirius del. I princip samtliga spelare i truppen har missat någon eller några matcher under allsvenskans första del. Den största smockan kom under försäsongen då den tilltänkte nyckelspelaren Elias Andersson drog av korsbandet och därmed missar hela säsongen. Som ersättare värvades Abdul Razak in från IFK Göteborg, men det var en otränad Razak som kom in och han har inte presterat på den nivå man önskade.

Stjärnvärvningen

Precis innan säsongen värvade Sirius Omar Eddahri som senast spelade i AFC Eskilstuna. Eddahri var en prestigevärvning och många trodde nog att han skulle bli en stjärna i den blåsvarta tröjan. Så blev det inte. Skador och meningsskiljaktigheter med tränarna gjorde att Eddahri inte alls levererade i Sirius. Precis vid sommaruppehållet valde parterna att bryta kontraktet och Eddahri blev klar för ett lag i Marocko i stället.

Flyttade premiären

Sirius hemmapremiär mot Sundsvall skulle ha spelats den 8 april på Studenternas. Så blev det inte. Den kalla vintern gjorde tidigt folk misstänksamma på om det verkligen skulle gå att spela fotboll på gräs så pass tidigt, särskilt med tanke på fjolårets debacle. Kommunen antog en plan B där man skulle köpa in en ny gräsmatta om den befintliga inte skulle hålla, men så blev det aldrig och inte heller lösningen med varmluft hjälpte. Hemmapremiären sköts upp och spelas i stället under VM-uppehållet den 3 juli.

Wicksaffären

Det slog ned som en bomb direkt efter matchen mot Häcken i den tredje omgången. Sirius stjärnmålvakt Josh Wicks, som kom från en hållen nolla borta mot Elfsborg, hade i premiären borta mot Hammarby testat positivt vid en dopningskontroll med spår av kokain i kroppen. Wicks stängdes av under utredning och Sirius fick ställa den assisterande målvaktstränaren Karim Fegrouch i mål. Man värvade sedan 39-årige Joakim Wulff för att komplettera målvaktssidan där nyförvärvet från AIK, Gustav Nyberg, inte levt upp till förväntningarna. Sirius har med sina 25 mål släppt in flest i allsvenskan.

Usla formen

Sirius har inte alls fått till spelet under den allsvenska säsongen. Det har bara blivit en ynka seger, borta mot Elfsborg, och laget ligger sist i tabellen med fem poäng upp till kvalplatsen. I den sista matchen innan sommaruppehållet blev det storförlust med hela 5–1 hemma mot Djurgården.

Sarfodomen

Fredagen den 8 juni dömdes den tidigare Siriusspelaren Kingsley Sarfo till fängelse för två fall våldtäkt mot barn. Både Kim Bergstrand och klubbchefen Michael Lundgren vittnade i förundersökning och när domen hade fallit stod det också klart att Sirius, förutom en tung förlust för varumärket, även kommer att krävas på pengar av Malmö FF. De svenska mästarna anser att Sirius bör betala tillbaka pengar från övergången. Det är dock inte den enda tvist som Sirius är inbladat i. Sedan förra sommaren pågår en tvist mellan Blåsvart och Soccer Soldier om pengar från just Sarfoövergången. Den ghananska klubben anser sig ha rätt till 50 procent (Cirka 6 miljoner), något Sirius bestrider. Tvisten har inte närmat sig en lösning sedan förra sommaren.