Den svenska 22-mannatrupp som kommer till IFU Arena tror många till mångt och mycket kommer att likna den svenska VM-truppen. Fullt naturligt såklart när det skiljer lite i tid, men Hill säger att några som sidsteppats fortfarande har chansen.

– Det är inte otänkbart, inte heller osannolikt, att det dyker upp ett, två eller tre namn som inte är med nu. Vi har haft en stomme sedan VM-kvalet och över turneringen Brno (i Tjeckien i april). Spelarna som är med nu är inga nya namn som dykt upp. Däremot är det några som står precis utanför.

Kan du säga något om vilka det kan vara?

– Det är väl två stycken som Viktor Klintsten och Henrik Stenberg som jag trodde du skulle fråga om och som är nära. Det är två spelare som är vana vid att spela finaler.

Klintsten, som varit i en formsvacka men som men som var bra i derbyt mot Sirius, berättade nyligen i en UNT-intervju om att han haft ett samtal med förbundskaptenen i torsdags.

Kan du berätta om kontakten med Klintsten?

– Jag försöker ha en löpande dialog med de spelare som vi har koll på. Jag brukar göra så med spelare som varit med på förra samlingen så att de kan få en förklaring. Och Viktor var ju uttagen då (men tvingades tacka nej på grund av skada). Det var nog skönt för både Viktor och Storvreta att få göra en bra insats i derbyt.

Hill väljer på målvaktssidan i stället nu på att stasa på Faluns Johan Rehn och Dalens Måns Parsjö-Tegnér.

Stenberg då?

– Det känns som att det finns fler växlar att peta i hos honom. Han brukar vara lite lätt trögstartat men sedan är han ju lite specialist på att spela finaler. Och det är en intressant faktor när man ska vinna finaler.

Sex Storvretaspelare är ändå uttagna i Hills trupp: backarna Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth, Rasmus Sundstedt och Mattias Samuelsson plus anfallarna Alexander Rudd och Albin Sjögren.

Många har ju varit med länga i landslaget, är de lite halvt givna?

– Det är alltid svårt att i media ta snacket om att spelare är givna men kollar man hur vi jobbat under 2018 så har de flesta har varit med de flesta samlingarna, men sen får de ju "komma upp" (i prestation).

Han har inte varit helt tillfreds av vad han sett hittills av Storvretaspelarna i superligan.

– Jag skulle vilja ha lite mer prestation än vad vi har sett så här långt, men är säker på att de kommer att komma igång. Det är en svår säsong för Storvreta och jag tror inte att de var formtoppade när de gick in i seriespelet.

Under vistelsen i Uppsala ska det svenska landslaget, förutom att möta Finland, Tjeckien och Schweiz, hinna med tre träningspass och teori. Hill förväntar sig att man tar "nästa steg" i själva spelet.

1 november ska förbundskaptenen ha tagit ute bruttotrupp på 30 spelare. Tolv dagar senare ska den vara bantad till en slutgiltig VM-trupp på 20 spelare, alltså två färre än antalet spelare som kommer till Uppsala.

VM avgörs sedan i Prag i början på december.