Den femfaldiga guldcoachen i basketligan dam Jens Tillman närmar sig coachjobbet i Uppsala Basket.

– Vi är väldigt intresserade, både han och vi, säger Henrik Johansson som klivit av som coach för sin ordföranderoll i klubben.

Hur går diskussionerna?

– Det är egentligen en ren kostnads/kontraktsfråga nu. Han är dyrare än vad vi är vana vid och vi håller på att prata med varandra för att hitta en lösning, säger Henrik Johansson.

Uppsalabördige Jens Tillman har fem SM-guld som spelare på meritlistan och fem SM-guld som coach i basketligan dam, två med Telge och tre med Luleå Basket.

Under vintern lämnade han coachuppdraget i den ungerska ligan och laget PINKK Pécsi efter uteblivna löneutbetalningar.

Jens Tillman är Uppsala Baskets förstaval, men inte det enda alternativet. Fler meriterade coachnamn finns att tillgå marknaden. Bland annat har Norrköping Dolphins Jesper Sundberg tackat för sig i Dolphins.

– Det känns som att det finns många som är på väg att röra på sig just i år, säger Henrik Johansson, som inte känner samma panik som de upplevde i september månad när Thomas ”TJ” Jackson lämnade Uppsala för ett coachjobb i USA.

– Vi var lite mer desperata i höstas när många coacher redan hade skrivit på, och vi har ett annat läge nu. Det är många som hör av sig och det visar att Uppsala är attraktivt trots att vi har gått tungt på senare år, men vi var på väg uppåt i slutet och många ser det, säger Henrik Johansson.

Budgetmässigt räknar Uppsala Basket dam med att kunna ta ytterligare steg under kommande säsong.

– Målet är att åter ha två amerikanskor från start när säsongen startar, säger Henrik Johansson.