I lördagens sista superligaomgång kommer Storvreta av allt att döma säkra seriesegern. Och samtidigt kommer forwarden Albin Sjögren, som hittills har producerat imponerande 66 poäng på 31 matcher, göra allt han kan för att hålla Pixbos Max Wahlgren bakom sig i poängligan. En poäng skiljer de två.

– Det är ett personligt mål jag har, säger Sjögren som sedan hoppas att det stundande slutspelet ska sluta med ett nytt SM-guld.

Han har redan ett och just möjligheten att kunna ta fler var en starkt bidragande orsak till att han, efter fem säsonger i Uppsala och Storvreta, skrivit på för två nya år.

– Nu när man fått känna på att vinna, som 2016, så vill man vinna igen. Och vi har ett så bra lag och en så bra bredd, säger han.

– Jag trivs bra i staden och i laget och det finns ingen anledning att byta.

Men efter denna succésäsong hade han alternativ till fortsättningen på sin karriär. Klubbar som Pixbo, Växjö, Mullsjö och Dalen ryckte i honom. Detta bekräftar Sjögren själv.

– Man vill ju höra vad andra klubbar har att säga men målet var hela tiden att stanna, säger han.

Storvreta är, såklart, väldigt glada av att få behålla poängsprutan.

– Det här är väldigt viktigt för oss, Albin är en av våra viktigaste förlängningar, men det har vi fått kämpa hårt för. Albin vet sitt marknadsvärde och det har inte varit helt enkla förhandlingar, säger Storvretas vice ordförande och sportsligt ansvarige i styrelsen, Johan Carlström.

Sjögren själv hymlar inte över att han tjänar bra med pengar efter att han skrivit på det nya kontraktet.

– Jag ligger nog i toppen men det är svårt att säga om jag är bäst betald. Men jag ligger nog bra till. Och det är inget jag tycker är konstigt. Jag producerar och är en ledande spelare i ett av de bästa lagen.

Schweiz var inget alternativ även om det går att tjäna bra även där. Sjögren är bara 23 år och det kan vänta.

– Det är ju nu och några år framöver som jag ska vara som bäst. Dessutom knackar jag på dörren till landslaget.

Det var han själv som föreslog just längden två år på det nya kontraktet. Tre kändes för långt.

Sjögren är den andra spelaren att förlänga ett utgående kontrakt. Tidigare gjorde Mattias Samuelsson klart om en förlängning. Storvreta har nu elva spelare klara till nästa säsong och har aviserat att göra klart så mycket som möjligt av nästa säsongs trupp innan slutspelet drar igång på torsdag.