Det har gått drygt en månad sedan Sirius avslutade säsongen när man slog Tellus hemma och säkrade Elitseriekontraktet. För lagkaptenen och Siriusprofilen Lars Fall blev det hans sista match då han valt att lägga skridskorna på hyllan.

– Någonstans är det svårt att första att man har slutat. Men det har inte gått så länge. Magkänslan säger att det känns rätt. Jag spelade padel igår och funderar på att åka utomlands nästa vinter – vilket man inte har kunnat göra tidigare. Sedan har det alltid varit kul att spela bandy och jag kommer sakna att spela roliga matcher, säger 33 åringen.

Fall har spelat i en final tidigare. Då föll hans dåvarande klubb Villa Lidköping mot Västerås på Tele 2 Arena.

– Bandy är en liten sport – men finalen är stor. Det spelas en match där allt ställs på sin spets och hela veckan innan är fantastisk. Man förbereder sig och hinner bygga upp ett stort sug. Sedan är det helt fantastikt att komma ut inför 16 000 åskådare.

Att finalen är tillbaka i Uppsala ser Fall som positivt.

– Det är jätteroligt. Jag som bor här märker att det är ett jäkla intresse. Uppsala som stad är en bra arrangör. Det är en bra storlek på stan och det är lätt att ta sig runt här, säger Fall och syftar på att huvustaden kanske är för stor för att arrangera en bandyfinal i. Drömmen hade varit att spela final med Sirius på hemmaplan.

Lars Fall kommer att följa lördagens drabbning på plats. Vi ber honom att ge sin syn på de båda finallagen.

– Edsbyn är mer av en maskin och har kanske inte lika mycket spets som Sandviken. SAIK har topparna med Berlin, Edlund, Mossberg och Säfström men Edsbyn är väldigt samspelta. De har ett lag som har spelat många år tillsammans.

Så – hur slutar det?

– 5–3 till Sandviken. De har inte varit på final på två år. De känns hungriga och jag tror att Muhrén kommer se till att de gör en av sina bästa matcher på säsongen. Han är en fantastiskt bra tränare som jag hade tidigare i Villa.

Vad är det som gör honom så bra?

– Han är bra på att se det stora spelet och är tydlig och rak samtidigt som han ser detaljer som många andra missar. Det använder han sedan till att utveckla sina spelare. Dessutom har en en väldigt bestämd åsikt om hur hans lag ska spela bandy.