När Uppsala inledde träningsmatchandet i fredags hade man endast sju spelare i truppen. Nu ser dock läget ut att ljusna. Xavier Cannefax, som är uppväxt i Salem, Oregon, anländer så fort klubben fått "ihop alla bitar" och väntas bli en rejäl förstärkning.

– Vi är fantastiskt glada över att ha gjort klart med Xavier. Han verkar vara otroligt allround, såväl som en fantastiskt bra skytt. Det ska onekligen bli väldigt spännande att se honom i det röda linnet, säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket i ett pressmeddelande.

Under förra säsongens collegespel ledde han Knights från Portland i poängpoduktion genom att snitta 18,6 poäng per match. Han snittade även 3 returer och 3,5 assist per match.

– Jag har sett bilder och videos. Det kommer att bli bra fart i "Hovet", säger Immelgård när UNT ringer upp.

Uppsala fick tag på Cannefax via coachen Jens Tillmans stora kontaktnät med agenter enligt klubbdirektören.

Kan det komma fler amerikaner?

– Det kan jag inte svara på så här, det är han som kommer nu. Och det är ett ständigt arbete att inte överskrida budget utan vi försöker hitta en nivå som passar Uppsala Basket.

I ett uttalande säger Cannefax själv bland annat följande inför flytten till Sverige och basketligan:

"Jag ville till en organisation som är lika passionerad och dedikerad till sporten som jag är och jag tror att jag har hittat det".

Fransmannen Davy Baltus, som UNT skrev om i helgen, är på provspel hela denna vecka med Uppsala. Baltus anlände i lördags och slängdes direkt in i träningsmatchen mot isländska Njardvik i söndags där han stod för 14 poäng.