Trummorna dunkade högt, spelarna i de vita tröjorna firade, en spelare daskade en handduk i väggen som man piskar mattor och ensam kvar på bänken satt Uppsalas tränare Dagge Lundin med tom blick. Det var allt eller inget och det blev inget för Uppsala HK som förlorade den avgörande kvalmatchen.

– Vi skapade tillräckligt med lägen för att vinna matchen, men det hjälper inte när vi missar så mycket som vi gjorde. Vi gjorde deras målvakt till en landslagsmålvakt och det är där det sitter. 21 gjorda mål på hemmaplan är för dåligt även om 24 bakåt är okej, säger Lundin efter slutsignalen.

Det bjöds på rejäl dramatik inför absolut fullsatta läktare i Fyrishovs B-hall. När klockan tickade upp mot minut 60 var det dock Nyköping som hade kylan och turen på sin sida. Uppsala skapade som sagt en hel del lägen, men både målvakt och stolparna stod i vägen.

– I början var spelarna tagna av stundens allvar och vi spelade dåligt anfallsspel. Sedan hittade vi våra lägen tycker jag, men återigen får man inte missa så mycket, säger Lundin.

Hur känner du just nu?

– Det är klart att det är jobbigt, men samtidigt gratulerar vi Nyköping som är värda den här platsen. De har gjort det väldigt bra de här tre matcherna, slagit oss på bortaplan och gjort det jättebra.

Vad är det som inte fungerat under säsongen?

– Vi har haft en jättejobbig säsong från det att vi startade för ett år sedan då vi tappade åtta spelare och tvingades hålla på att värva spelare in i november. Det tog lång tid att få igång spelet, vi hittade det lite i slutet men vi var tyngda av att vi hade så dåliga förberedelser. Vi förlorade många matcher i början och det har vi burit med oss.

Uppsala åker därmed ur division I och får nästa säsong spela i division II.

Vad händer nu?

– Jag vet faktiskt inte, ingen aning, säger Lundin.