– Planen är att bygga ut med ytterligare cirka 5 000 kvadratmeter och när vi växer räknar vi även med att vi kommer att kunna anställa fler, uppger Linnea Wiklund, informationschef på Adlibris, i ett mejl till UNT.

Adlibris lager ligger i Morgongåva företagspark i Heby kommun, som en del av parkens ehandel-centrum. Enligt Johan Kleberg, vd för Adlibris, ska man bygga en helt ny separat byggnad, som genom en transportgång kommer att kopplas ihop med de nuvarande lokalerna.

– Vi har förhandlat med fastighetsägaren under ungefär ett halvår. Vi skrev på avtalet i tisdags och bygglovet är redan på plats, säger Johan Kleberg.

Enligt vd:n kommer byggandet att komma igång så snart som möjligt.

– Vi räknar med fortsatt tillväxt. E-handeln är stark, och vi räknar med ökade volymer av sortimentet. Därför behövs större lokaler till nästa år, säger Johan Kleberg.

Adlibris har skrivit på ett mer långsiktigt hyresavtal med fastighetsägaren.

– Det är viktigt med en långsiktig plan och att vi jobbar med fastighetsfrågor i Morgongåva, men även andra frågor som rekrytering.

Den ökade verksamheten kommer att leda till fler arbetstillfällen enligt Johan Kleberg.

– Förutsatt att vi bygger ut och fortsätter att växa kommer vi absolut behöva rekrytera mer personal. Det kan säkert röra sig om 100 nya arbetstillfällen.

Försäljning av fysiska böcker minskar generellt sätt, men för Adlibris har försäljningen av böcker ökat.

– Vi har varit lyckosamma. Eftersom e-handeln går bra krävs bra logistik och kapacitet för att kunna levererar snabbt. Genom att bygga ut och satsa på logistiken driver vi på tillväxten ännu mera.

Den nya lokalen kommer att stå klar i april år 2019.