Zoulfish spa huserade tidigare en lokal i anslutning till First Hotel Linné på Skolgatan. Men i höstas fick fiskspat samt Anteia massage och Härliga händer som också fanns i lokalerna beskedet att hotellet skulle stängas ner, vilket det också gjorde vid årsskiftet.

– När vi fick beskedet blev jag lite uppgiven. Vi hade trivts väldigt bra och visste inte riktigt om vi skulle klara oss på egna ben, säger Zara Bejmyr som driver fiskspat.

Företagen började leta efter nya lokaler och finkammade centrala Uppsala, men att hitta något som passade visade sig vara svårt.

– Det gick så långt att jag började säga upp avtal med olika leverantörer, säger Zara Bejmyr.

Hon tog kontakt med Almi och hörde sig för bland vänner och bekanta för att få tips på lediga lokaler.

– Vi knatade faktiskt också runt på stan för att se var vi skulle kunna tänka oss att vara. När vi kom nedåt Fyrisån såg vi Tullhuset och tänkte att det skulle passa perfekt, säger Zara Bejmyr.

Hon fick kontakt med fastighetsägaren Ståhl Fastigheter och sedan någon vecka tillbaka finns nu alla tre verksamheter på källarplanet i Tullhuset som har renoverats. Zara Bejmyr berättar att samarbetet mellan de tre småföretagen är betydande.

– Ensam är man inte stark. Vi är ett slags kooperativ, även om vi har egna företag. Vi stöttar varandra och hjälps åt, säger hon.

Målsättningen framåt är att Tullhuset som en lugn miljö där människor kan mötas.

– Nu vill vi blåsa liv i detta fantastiska tullhus och fortsätta hjälpa människor att må ännu bättre, säger Zara Bejmyr.

Även en rad andra företag finns sedan tidigare i Tullhuset.