För över ett år sedan började arbetet med att utveckla ett samarbete mellan företagen Mediaview, Kenzaku och Mediaanalys. Eftersom verksamheterna på flera sätt överlappat varandra kom ledarna för de tre företagen fram till att en sammanslagning var det bästa för att möta utmaningarna med att locka kunder via internet. På måndagsförmiddagen informerades de anställda om det nya bolaget, Viva media group.

– Vi har varit tre företag med spetskompetens som varit störst i respektive segment. Mediaview har rådgivningen, Kenzaku är experter på pay per click, hur man tjänar pengar på varje klick på en interntannons, och Mediaanalys på Googles organiska sökoptimering, alltså hur man syns genom en vanlig sökning på Google. Branschen växer och förändras ständigt och när vi ska möta framtidens behov gör vi det enklare och starkare tillsammans, säger Magnus Hasselteg som grundade Mediaview och som blir vd för det nya företaget.

Det nya företaget kommer ha en kundkrets på runt 2 500 kunder och ha kontor på sju olika orter, med säte i Uppsala. Visionen är att företaget ska bli en digital affärspartner och utgöra en kontakt där all kompetens om den digitala mediemarknaden finns samlad.

– Det är enkelt att få trafik till sin sajt men det behöver vara relevant trafik som leder till någon form av avslut. Alla företag har olika behov, jämför ett e-handelsföretag med en traditionell rörfirma, samtidigt behöver alla finnas på den här marknaden, säger Magnus Hasselteg.

Han tror att sammanslagningen kommer påverka de anställda positivt. En eller två tjänster försvinner i och med sammanslagningen, ingen i Uppsala, men på sikt planerar företaget för flera nyanställningar.