Konceptet startade i Norge år 2003. Nu har företaget öppnat tre pizzabagerier i Uppsala. Den första på Kvarngärdet och nummer två i Rosendal. Den tredje och senaste öppnade i Industristaden i Kungsängen för några månader sedan. Hans Lewin är ansvarig för Pizzabakeren i Sverige och är den som lanserade företaget i Sverige tillsammans med David Mirzajani.

– Vi är proffs på pizza brukar vi säga. Om du jämför med en svensk klassisk pizza är våra lite tjockare eftersom vi gräddar dem i pannor men inte för degiga och inte för tjocka. Vi har en tydlighet där vi fokuserar enbart på pizzor med tillbehör, säger Hans Lewin.

Inom en snar framtid hoppas han på att de även ska kunna erjuda veganska pizzior till dem som efterfrågar.

Artikelbild

| Hämtpizza. Pizzabakeren har på tre år öppnat tre olika pizzabagerier i Uppsala.

– Vi kikar på det. Vi har dietister som vi arbetar tillsammans med för att ta fram ett veganskt alternativ.

Grundidén för konceptet är take away, utkörning och avhämtning. I bageriet i Kungsängen finns även en lunchbuffé med plats för 40 ätande gäster. Hans Lewin fick kontakt med de norska grundarna av företaget som var intresserade av att prova konceptet i Sverige. Nu har de utökat i Sverige med tio bagerier och planerar en expansion av åtta till tio pizzaställen per år. Men även om Hans Lewin säger att de inte stänger några dörrar planeras inga ytterligare bagerier i Uppsala just nu. De får inte ligga för tätt, inte konkurrera ut varandra.

– Vi vill finnas där folk bor och verkar, där det är lättillgängligt och enkelt för våra kunder att stanna till. Vi vill vara ett komplement till kvarterspizzan, säger han.